2009

2009 was een jaar van voor – en tegenspoed.
Een – gelukkig mislukte – aanslag op het koninklijk huis in Apeldoorn (niet zo ver van Wapenveld) zorgde ervoor dat de festiviteiten op Koninginnedag 2009 een behoorlijke dreun kregen.
Het “avondprogramma” (de lampionoptocht, het mini-piratenfestijn in de feesttent én het vuurwerk moesten worden afgelast). Daarvoor was in samenwerking met de Stichting ONA (StiOna) op 28 April al het startschot gegeven voor de oranjefestiviteiten 2009. De Isseltaler Musikanten verzorgden een gratis toegankelijk concert. Het wapenvelds Paddenkoor gaf in de pauze een optreden. Een leuke start van de feestelijkheden. Koninginnenacht was ook een succes te noemen. Bijna 700 feestgangers in de feesttent, met als hoogtepunt “Henk Wijngaard” op het podium in Wapenveld. Koninginnedag zelf in 2009 begon geweldig goed; een lekker oranje-zonnetje bracht de sfeer er al vroeg in. Na de optocht aubade én…. de zeskamp was terug ! De kids uit de groepen 7 en 8 streden tegen elkaar voor de wisselbeker. Een groot succes wat zeker vervolg gaat krijgen. De feesttent van koninginnenacht was door de vrijwilligers omgebouwd tot het podium waar voor de groepen 1 t/m 6 van de basisscholen “Rinaldo’s Jeugdshow” te zien kregen. Om twaalf uur ongeveer bereikte ons het nieuws uit Apeldoorn….. Voor ons was toen de lol eraf………

Op 27 Juni 2009 organiseerde Maxima een heuse talentenjacht in het dorp. De winnaar mocht optreden op het grote Mega Piratenfestijn wat op 28 Augustus 2009 voor de 2e maal neerstreek in ons mooie dorp!

Het najaar van 2009 werd benut om vele wapenveldse gezinnen te benaderen met een Oliebollen aktie, om lid te worden van Maxima. Maar liefst 158 nieuwe leden leverde dat op, waarbij opgemerkt dat nog maar 25 % van alle huizen zijn bezocht…. Op dit moment staat de teller ruim boven de 575 leden, bijna een verdubbeling van het aantal leden bij oprichting.