Over Ons

De historie van Oranjevereniging Maxima uit Wapenveld vertelt wie wij zijn en waarom wij doen wat wij doen. Lees hieronder daarom de geschiedenis van onze vereniging eens door.

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: Johan Smit

Penningmeester: William Boeve

Secretaris: William Boeve (waarnemend)

Algemene zaken: Sven Heijboer

Algemene zaken: Daniël Dokter

Algemene zaken: Thom Wonink

Algemene zaken: Nick van ’t Hul

Ledenadministratie: Harjan Liefers

PR en Communicatie: Laura Zonnenberg

2016

Dit jaar beginnen we met de tentdienst op zondag.

Maandagavond hebben we voor de eerste maal een No Alcohol Teenage Party. De jeugd van Wapenveld weet massaal de weg naar de tent te vinden.
Ook aan onze jongere leden wordt gedacht.

Na het succes van vorig jaar is het weer de beurt aan Q5 New Style om de tent op de kop te zetten.

Lees meer…

2015

In 2015 hebben we wederom 3 dagen feest. We trappen af met Ronnie Ruysdael’s bizarre familieshow. Oranjenacht wordt ingevuld door Q5 New Style. Ook deze band weet wat er onder feest maken wordt verstaan.

Op zondag 26 april is Martin Brand de spreker tijdens de tentdienst.
Koningsdag staat vanaf 13.00 uur in het teken van de Open Nederlandse Kampioenschappen Sterkste Man en Highlandgames.

Lees meer…

2014

In 2014 is er veel veranderd. Willem Alexander gaat vanaf dat moment Koningsdag vieren op 27 april. De Koning is jarig op een zondag en om deze reden wordt de viering naar voren gehaald, namelijk 26 april.

Voor de viering van Koningsdag hebben we uiteraard de inmiddels befaamde oranjenacht. Dit jaar hebben we de maar liefst 12 man/vrouw sterke band Glamourama geprogrammeerd. Zij hebben een heel breed reportaire zodat een ieder aan zijn/ haar trekken komt.

Lees meer…

2013

2013 heeft de Oranjevereniging weer een fantastisch programma neergezet.
Wederom 3 dagen feest in ons mooie Wapenveld!
Na het succes van vorig jaar is wederom de Anseltaler Party Express te gast met een tiroler avond.

Lees meer…

2012

2012 is een jaar om nooit te vergeten.
Allereerst gaat ons bestuurslid Harry Volkers ons nu echt verlaten, maar ook Jaco Volkers gaat toch uit het bestuur.
Aart Liefers wordt bereid gevonden om het “team” te versterken.
Maar dan…

Lees meer…

2011

2011 Moet een jubileumjaar worden. En tegelijk het afscheid van ons bestuurslid Harry Volkers. Wegens de komst van de ” hoogwatergeul”  moet hij het Wapenvelderbroek verlaten en gaat hij verhuizen.
In dat jaar wordt zijn zoon Jaco Volkers bestuurslid en blijft Harry toch nog een jaartje bestuurslid.

Lees meer…

2010

In 2010 hebben we weer een goed jaar gehad. 3 dagen feest rondom de koninginnedag activiteiten. De band ” other roads”  trad op in de feesttent, en de koninginnenacht 2010 werd er een om nooit te vergeten. Om exact 00.00 uur (begin Koninginnedag 2010) betraden ” de Dikdakkers ”  het podium in Wapenveld. Het leek werkelijk of de tent ontplofte! Wat een feest…………….

Lees meer…

2009

2009 was een jaar van voor – en tegenspoed.
Een – gelukkig mislukte – aanslag op het koninklijk huis in Apeldoorn (niet zo ver van Wapenveld) zorgde ervoor dat de festiviteiten op Koninginnedag 2009 een behoorlijke dreun kregen.

Lees meer…

2008

2008 Was wederom een top-jaar voor de oranjevereniging. Met medewerking van vele vrijwilligers werd er voor het eerst een – zeer gezellige – oranjenacht gehouden in de feesttent in het stationspark, hetgeen een zeer succesvol evenement genoemd mag worden.

Lees meer…

2007

Echter door de inzet van de wapenveldse ondernemer Gert-Jan Liefers is uiteindelijk de oranjevereniging begin 2007 gered. Liefers had er erg veel moeite mee had dat de Koninginnedag optocht, en daarmee het feest voor de kinderen zou verdwijnen. Wapenveld moest en zou haar oranjevereniging behouden! Gert Schuurman wilde als enig – oud – bestuurslid overblijven en daarmee kon de inschrijving bij de KvK behouden blijven.

Lees meer…

2005 – 2006

Na een paar jaar was het bestuur al geslonken tot 3 man. De 3 overgebleven bestuursleden Gert Schuurman, Michel van ’t Hul en Wim Groeneveld plaatsten in 2005 al een dringende oproep in de kranten voor nieuwe bestuursleden

Lees meer…

2001

De geschiedenis van onze Oranjevereniging gaat terug naar het jaar 2001:

Een aantal mensen van de activiteitencommissie van WZC, te weten Wim Groeneveld, Gert Schuurman en Michel van ’t Hul vonden het jammer dat er in Wapenveld tijdens Koninginnedag niet zoveel te beleven viel.

Lees meer…