2014

In 2014 is er veel veranderd. Willem Alexander gaat vanaf dat moment Koningsdag vieren op 27 april. De Koning is jarig op een zondag en om deze reden wordt de viering naar voren gehaald, namelijk 26 april.

Voor de viering van Koningsdag hebben we uiteraard de inmiddels befaamde oranjenacht. Dit jaar hebben we de maar liefst 12 man/vrouw sterke band Glamourama geprogrammeerd. Zij hebben een heel breed reportaire zodat een ieder aan zijn/ haar trekken komt.

Op Koningsdag zijn vanaf 13.00 uur de muzikale klanken wederom te horen uit de luidsprekers van RADIONL en zijn er optredens van Vinzzent, Frans Duijts en wordt er afgesloten door Ronnie Ruysdael. Na middagprogramma gaat iedereen naar huis en krijgen velen het deuntje van “ eet veel bananen” niet meer uit het hoofd.

Zondag 27 april sluiten we af met de traditionele tentdienst. Dit jaar is Wapenvelder, Peter Hartkamp, de spreker. Samen met een samengesteld gelegenheidskoor wordt de inwoners van Wapenveld wederom een laagdrempelige tentdienst aangeboden. En wederom is de tent afgeladen vol…….

Oranjevereniging is een vereniging met een sociaal en maatschappelijk karakter. We hebben besloten om in 2014 opnieuw een feest voor een goed doel te organiseren.
Eind oktober/ begin november  wordt er een tentfeest georganiseerd op het terrein van de oude Berghuizer Papier Fabriek (Ir. Van der Zeelaan Vastgoed)
De opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel:  de Stichting Berghuizerbad.
Vrijdagavond 31 oktober trad de band PAPA di GRAZI op en op zaterdag 1 november : Echte Piraten; een programma met Nederlandstalige artiesten.
Voorafgaand aan dit nieuwe evenement, sloeg het noodlot toe: …….
Kristel Huiskamp, medewerker van het de stichting Berghuizerbad  (waarvoor wij het feest organiseren) komt door een tragisch auto ongeluk om het leven. In overleg met alle betrokkenen wordt besloten het feest doorgang te laten vinden. Voorafgaand aan het optreden van PAPA di GRAZI wordt er stil gestaan bij het overlijden van Kristel Huiskamp op een passende manier.

Zaterdag 1 november wordt voor de eerste maal in de geschiedenis het Holland Festijn in Wapenveld georganiseerd, maar in dat jaar nog onder de naam “Echte Piraten”.. Een keur aan Nederlandstallige artiesten, met als absolute topper, de koning van de piraten Jannes! Wat een meezingfestijn.

Uiteindelijk wordt door Oranjevereniging Maxima een bedrag van € 7500,00 geschonken aan de Stichting Berghuizerbad.