Nieuwe betaalkaart Oranjevereniging Maxima

WAPENVELD- Vanaf de komende feesten op 28 oktober en 3 en 4 november kun je niet meer met de bekende Oranje consumptiemunten betalen. Oranjevereniging Maxima stapt namelijk over op een betaalkaartsysteem met een NFC-chip.

Vanaf 28 oktober kan de bezoeker van de feesten van Oranjevereniging Maxima alleen nog maar betalen met een eigen betaalkaart van de Oranjevereniging. De overstap naar een nieuw en een moderner betaalsysteem heeft een aantal redenen: allereerst kunnen drankjes nu afzonderlijk worden geprijsd. Als het bier bijvoorbeeld duurder wordt vanwege accijnzen hoeven de frisdranken nu niet mee te stijgen. Ook heeft de nieuwe plasticwetgeving vanaf 2024 hier mee te maken. Statiegeld op plastic bekers is straks verplicht. Door geen dubbele munten te hoeven betalen voor het verplichte statiegeld op een beker, blijft straks een feest van Oranjevereniging Maxima betaalbaar.

Het nieuwe betaalsysteem is op 3 manieren op te waarderen.
U kunt ten eerste gewoon contant geld bij de kassa inleveren, en het contante geld wordt als tegoed op het pasje gezet. Ook kunt u pinnen bij de kassa-unit. Het geld wat u pint, wordt als tegoed op het pasje gezet. Tot slot kunt u zelf opwaarderen. De pas heeft een unieke QR code. Door het zelf scannen van de QR code met uw eigen mobiel, komt u op de opwaardeer pagina en kunt u eenvoudig en snel zelf opwaarderen via Ideal.

De oude consumptiemunten die u mogelijk nog heeft, kunt u nog op 2 avonden omruilen en worden als tegoed op het pasje gezet. Dit kan op maandag 23 oktober van 19.00-20.30 uur en op dinsdag 24 oktober van 19.00- 20.30 uur op het van de Pollplein in Wapenveld bij de ‘blauwe maxima-container’ die daar dan tijdelijk staat. Eenmalig wordt een bedrag van 2,50 euro berekend voor de aanschaf van het pasje, de groene – en oranje munten die u inlevert worden voor 1,25 euro (groen) en 2,50 euro (oranje) als tegoed op het pasje bijgeschreven.
Kunt u zelf niet? Laat één van uw familieleden of één van uw vrienden het voor u omwisselen.